Ballantines Day

Thursday, February 14, 2008

















Misteriosul Sf. Valentin
Nici biserica, nici istoria n-au putut sa se puna de acord in acesta privinta, desi nu mai putin de sapte sfinti cu acest nume sunt sarbatoriti in aceeasi zi de 14 februarie. Identitatea lumeasca a Sfatului Valentin, patronul dragostei, ramane o enigma. Toti sapte isi disputa aceasta identitate.

Primul ar fi un preot roman din secolul al III-lea, cu vreo doua secole inainte ca Papa Gelasiu I sa ocupe Sfantul Scaun. Imparat era un personaj obscur, care a domnit doar doi ani, dar a avut timp sa faca destul rau semenilor sai. Se nume Claudiu al II-lea Goticul. Pe cand era angajat intr-o sangeroasa campanie militara, acestuia i-a venit ideea sa interzica barbatilor sa se casatoreasca, sub pretextul menajarii fortelor de excesele unei vieti de familie prea tumultuoase.

Preotul Valentin sfideaza vointa imperiala si continua sa dea binecuvantarea celor care vor sa-si uneasca destinele. Este divulgat, prins si inchis. In temnita, o cunoste pe Leonora, fata oarba a paznicului sau. Ii reda vederea, iar aceasta il ingrijeste pana in momentul executiei. Atunci, el ii scrie un biletel, semnat „Al tau Valentin”, gest despre care- se spune - ca ar sta la originea obiceiului de a se trimite scrisori de dragoste in aceasta zi.


Ce frumos! Acum mergeti si cumparati-va chestii scumpe (de la comerciantii plini de bune intentii si care nu vor vila), apoi mergeti intr-un club si va imbatati(sa-si ia si ei BMW), dupa care mrgeti si faceti dragoste ca-n filme(ca doar e Valantine's).

Mare atentie! Poate veni ca o surpriza ce urmeaza sa va spun:
PUTETI FACE TOATE ASTEA IN FIECARE ZI!

I rest my case.
LOVE

1 comments:

Steji said...

Adevăr grăit-ai! Nu ne trebuie "Valentine's Day", "Dragobete" sau alte... "resurections" ca să avem motiv să ne iubim nevestele, prietenele, iubitele sau ce mai avem noi p-acolo. Cât despre vile și BMW-uri, asta-i viața! Rău cu rău, da' mai rău fără rău, zic eu.

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro