Catedrala Mantuirii Neamului Prost

Wednesday, January 14, 2009

Lumea e in zvarcoliri. Giganti falimentari, milioane de oameni in somaj, reduceri de cheltuieli si sinucideri cauzate de criza. Dar le stiti si voi. Le vedeti la stiri in fiecare zi.

Ce face Biserica Ortodoxa Romana in stituatia asta? Cheltuie 400.000.000 euro. Da, patru sute de milioane de euro. Ca sa ce? Ca sa faca o cladire. Ca nu au destule biserici. Ei vor una si mai mare. Cea mai mare!

Deci, ei, din aprilie, incep sa construiasca asta:
















Oamenii raman fara joburi, nu mai au cu ce sa-si creasca si educe copii, mor de foame si, multi, se roaga, cred, la Dumnezeu sa-i ajute. Neah! Nu se poate. Oamenii lu' Dumnezeu(sic!) cheltuie 400.000.000 euro pe niste betoane. Ca asa au ei o ambitie. Poate vor sa-si incordeze muschii in fata lumii. Sa vada si ei cine e puternic in perioada de criza.

La dracu' cu PR-ul vostru! Banii aia tot de la oameni ii aveti, tot din pamanturile si proprietatile pe care le aveti dintotdeauna. Ca voi asa intelegeti sa va faceti meseria: imbracati in aur, conducand masini tari si avand casele cele mai mari. Niste oameni bine intentionati. :))

Sa ma contrazica cineva, va rog.

UPDATE: Cica incap 5.000 de oameni in ea. Adica ei cheltuie 400.000.000 de euro ca sa fie plina de 3 ori pe an? Iar imi vine sa rad tare!

.

15 comments:

Anonymous said...

pretene, nu de dragul contrazisului dar din cate am inteles eu orice criza s-a deblocat cu "injectii" masive de capital prin investitii a statului. Cu alte cuvinte banu' (ochiu dracului sau "sangele care iriga economia" dupa manualul de economie) nu prea conteaza de unde vine, important este sa fie introdus in "sistem" ca va ajunge sa hraneasca respectiv sa dea de lucru premilostivului care a contribuit la cutia milei. Daca fiecare comunitate ecumenica ar sari cu suma asta poate am gasi antidotul la criza.

robin simion said...

dar nu sare, bre, Sfinte Simion.
ca principala grija a astora care, zice-se, se ocupa cu relatia cu cei de sus este propria stare de bine. si asta de la cei mai vechi samani si vrajitori, la preotii egipteni si la astia din zilele noastre. s-au folosit maxim de fraieri, razboaie in numele domnului si imbogatiri fara numar. eu ii consider adevarati slujitori pe aia care stau in chilie si se roaga nu pe astia care se lafaie.

Mihai Grecea said...

Pe vreme de criza, de somaj in crestere, vor sa dea slujbe la popor. Iti dai seama? Sa dai cate o slujba la 5000 de oameni de doua-trei ori pe an? E o chestie crestineasca. Iti dai seama ce fericiti vor fi oameii aia? Or sa-si faca si ei un rost :)

robin simion said...

or sa doarma infometati dar impacati :))

Anonymous said...

Conform ultimelor sondaje si cei care erau in fruntea increderii romanilor (armata si biserica) au inceput sa dea inapoi. Sa fie o incercare de discreditare din partea unor infideli? Armata am dotat-o cu "profesionisti", iar "profesionistii" bisericii construiesc monumentul sufletului incorsetat de credite. Stii ce e ciudat? Is curios daca pe vremea egiptenilor cuiva i s-ar fi parut inoportuna constructia piramidelor din rationamente sociale... Si asta nu i-a oprit de loc sa fie o civilizatie infloritoare.

robin simion said...

sfinte, normal ca au scazut. lumea mai are si probleme cu adevarat importante decat sa le dea lor bani. biserica, cel putin, e disperata de faptul ca scad adeptii si de faptul ca e tot mai contestata. si ea, si povestirile ei. documentare pe la tv care tot desfiinteaza mituri religioase.

cat despre egipteni, ramses zicea si sute de mii de oameni executau fara a tine cont de sacrificii. era un pic alta lume. am senzatia ca drepturile omului erau un pic incalcate. :)

robin simion said...

era sa uit: trinitas tv a fost facut tocmai in incercarea de a profita de puterea media intru convertire.

Anonymous said...

Vrem egalitate dar nu pentru catei! :-)
Stii ce mi se pare interesant? Ei bine, dupa fiecare exercitiu electoral dupa ce imi exercit dreptul la vot, frustrarea si nemultumirea imi spune ca votul meu ar trebui sa conteze mai mult decat ale altor humanoizi. Unele adevaruri chiar ar trebui sa ramana doar pentru mintea antrenata, pentru ca altfel libertatea ne poate face rau. Si ce daca cineva manipuleaza sau ne zice ce si in cine trebuie sa credem? Cea mai mare iluzie e sa crezi ca esti liber, ca poti sa-ti alegi singur soarta. Decat sa crezi o singura minciuna, mai bine le crezi pe toate...

robin simion said...

sa-mi aduci aminte sa-ti amintesc sa crezi in toate prostiile pe care ti le baga altii pe gat

Anonymous said...

Te rog! O sa ma urasti pentru ca voi fi fericit!

robin simion said...

previzibil: "ignorance is bliss" e dictonul tau preferat

Anonymous said...

mai previzibil ar fi faptul ca tu fiind om cu multe de zis(aka blogger), te-ar deranja sa nu ai ultimul cuvant/post! :-) Goo ahead, "free speech is also a bliss"!

robin simion said...

dar ce prapastie e intre ignorance si freedom of speech!
care era ultimul cuvant? asta? sau asta? ;)

Steji said...

bai, am eu impresia sau va doare capu'? Si tu, ma, ce-o dai atata cotita? Cum "Care io"? Tu, las' ca stii! Dintotdeauna biserica a fost stat in stat. Dintotdeauna omu' prost a fost usor de dus de nas. Se zice ca "sa faci ce zice popa, nu ce face popa". Da', popa asta, ce-are de nu face ce zice? De ce nu da el un exemplu?
Subscriu la ideea cu slujitorii din chilii. Aia au credinta, care il urmeaza si-l cred pe Dumnezeu si nu bogatiile pamantesti. Astia din biserici nu-s decat niste hoti, ca au trecut de statutul de gainari atunci cand au inceput sa ceara bani de la obraz pentru inmormantari.

robin simion said...

cand se ridica Stejarul pre multi va sa popeasca! :)

de acord!

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro