Gigapan nu e un aparat foto

Wednesday, February 25, 2009

Tot merge, de cateva zile, pe mess, pe mail, un link care te duce intr-o pagina si iti arata ceremonia de investire a lui Obama. Si poti sa dai zoom pana la cei mai departati oameni si arata rezonabil.













Linkul asta e insotit de reactii de genul "mama ce rezolutie!", "cel mai tare aparat digital!", "aparatul foto de 1,4 giga! grozav!" samd

Se cer facute niste precizari:
- nu e o singura poza - e un colaj din 220 de poze
- nu e o super rezolutie - pozele sunt facute cu un aparat destul de compact Canon G10
- asamblarea a durat sase ore si jumatate, pe un Macbook Pro, si a fost facuta de software-ul de la gigapan

De fapt, Gigapan este un suport in care iti pui camera si care controleaza unghiurile din care faci pozele.















Daca intrati aici http://www.gigapan.org/viewGigapan.php?id=15374 observati si anomaliile date de imbinari si de timpul care trece intre o declansare si alta, din lista de thumbnails de sub imagine. Si mai jos scrie detaliile tehnice.

Tare, oricum!

UPDATE: Si ziarul Ring s-a pacalit.

"În urmă cu peste o lună a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente ale ultimilor ani, învestirea lui Barack Obama ca preşedinte al SUA, ce a adunat la un loc câteva milioane de oameni. Pentru un astfel de eveniment, securitatea a fost pe măsură. Pe lângă miile de forţe de ordine prezente pe străzile capitalei americane, autorităţile au făcut sute de poze cu care pot afla identitatea tuturor celor prezenţi.

Aparatul de fotografiat folosit la eveniment a fost creat de NASA şi este încă în faza de testare. Acesta are o rezoluţie de 1.500 de megapixeli, fiind de 300 de ori mai performant decât orice aparat profesional ce se găseşte la ora actuală pe piaţă. Astfel, în cazul în care ar fi avul loc vreun incident, autorităţile americane ar fi putut afla imediat identitatea făptaşului. Aceasta este doar una din zecile de măsuri de securitate luate de autorităţile americane şi una dintre puţinele care au fost făcute publice de forţele de securitate."

Articolul aici.

.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro