Radar loveste din nou

Sunday, March 22, 2009

Sambata am fost la Braila. Niste prieteni au deschis o sala de bowling sby cu tot dichisul, in Promenada MALL, si am fost sa inauguram. Frumos, suntem toti plini de febra musculara dupa cateva ore de aruncat cu bila de 12.

Jurnal de bord.
Cel mai bun traseu: Autostrada - stanga la Drajna - Slobozia - Insuratei - Braila.
Autostrada, ok.
Drajna - Slobozia, refacut de ceva vreme, merge treaba.
Slobozia - Iazu, 20 de km cu probleme - valuri mari si gropi jucause(apar ca prin farmec)
De la Iazu drumul e ok. Nu uitati sa aprindeti faza scurta ca e drum european si se lasa cu 2-3 puncte, adica spre 180 RON. Intrebati-l pe Raul. :)
Tot de la Iazu incepe distractia cu radarele. Cred ca sunt vreo 7-8 pana la Braila. Unul e intre Baraganul si Insuratei, chiar in camp, pe o linie dreapta, bagat intre copaci.
In localitatea Insuratei, mare atentie, sunt 3(trei) radare fixe. Restul... cine mai stie pe unde sunt?

Asa este inteleasa preventia rutiera in Romania. Pui niste camere fixe. Se dau niste amenzi si banii merg asa: cea mai mica parte la bugetul de stat(vreo 10%), restul este impartit intre localitatea in care este pusa camera si firma care le monteaza. Cea mai mare parte merge la firma(in localitatea Nicolae Balcescu de pe E85 localitatea ia 35 % si firma 65% din ce ramane dupa ce platesc la stat. Adica foarte multi bani).

Atentie din nou. Multe amenzi luate cu camerele astea au fost contestate in instanta si au fost anulate. Motive?
1. Lipsa autorizatie de la ANSPDCP (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal).
2. Norme metrologice - unele nu au functia de autotestare care elimina erorile(ca in cazul soferului care a primit amenda pentru ca a circulat cu 500 km/h)

Mai stiu una: Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a denuntat contractele incheiate intre o firma si primariile din judetele Vrancea, Cluj si Bacau ca fiind ilegale. Deci amplasarea lor este ilegala.

Sa le contestam, zic.

.

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
toateBlogurile.ro